Voorkeur; Theater

ANNIE Fleurig geënsceneerde musical over het weesmeisje en de multimiljonair, met glansrollen voor Nelly Frijda en Wil van Selst, veel aanstekelijke muziek en een hechte groep zingende en dansende kinderen. T/m 2 okt Rotterdam Luxor.

HENRY IV 't Barre Land speelt de twee delen van Shakespeares koningsdrama over macht, anarchie en orde temidden van stapels kratten. De fantasierijke regie en frisse speelstijl ontdoen deze klassieker van het stof der jaren. 26 sepT Tilburg De Vorst, 27 sept Eindhoven Plaza Futura, 30 sept Den Haag Theater a/h Spui, 1 okt Arnhem Schouwburg, 2 okt Amersfoort Lieve Vrouw.

DE VIER JAARGETIJDEN In reprise. Muzikale moppentrommel van klavierkomiek Hans Liberg, vergezeld door een danseres in tutu en een mezzo-sopraan in tule, met opgeruimd commentaar op new age-klanken en de verRieuïsering van de klassieken. 26 sept Dordrecht Kunstmin, 27 sept Zaandam De Speeldoos, 1, 2 okt IJmuiden Stadsschouwburg.

SCHERVEN In reprise. Fabelachtig vertoon van verbaal meesterschap door Youp van 't Hek, stemmig en veelzeggend begeleid door Rens van der Zalm, in het - met de Scheveningen Vormgevingsprijs bekroonde - decor van een likeurfabriekje waar het vroeger beter was. 26 sept Arnhem Schouwburg, 29 sept t/m 1 okt Tilburg Schouwburg, 2 okt Venlo De Maaspoort.