Treinkaping was 'een geintje'

ARNHEM, 25 SEPT. Een 19-jarige inwoner van Didam heeft gisteren in de trein van Arnhem naar Duiven voor opschudding gezorgd door via de intercom om te roepen dat de trein gekaapt was. Met twee jongens uit Duiven had hij zich toegang verschaft tot een lege bestuurderscabine in één van de twee treinstellen, om “een geintje uit te halen”.

Even na tweeën - de trein was net uit Arnhem vertrokken - riep de Didammer via de intercom: “Attentie, attentie. Dit is een kaping, een kaping.”

Het geschrokken personeel zette de trein direct stil en waarschuwde de politie. Een speciaal arrestatieteam, voorzien van kogelvrije vesten, rukte uit, maar hoefde niet in actie te komen. De twee hoofdconducteurs hadden de jongens al aangehouden. Op het station van Duiven zijn de drie aan de politie overgedragen. De trein liep een vertraging van veertig minuten op en twee andere ritten werden opgeheven.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een “misselijke grap”. De Didammer kreeg een proces-verbaal. Mogelijk wordt hij ook aansprakelijk gesteld voor de schade die NS geleden heeft.