Spanje geplaatst voor eindronde WK voetbal

ROTTERDAM, 25 SEPT. Spanje heeft zich verzekerd van deelname aan de eindronde van het WK voetbal, volgend jaar in Frankrijk. In Bratislava won de ploeg gisteren met 2-1 van gastland Slowakije. Invaller Amor maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt.

Door de zege groeide de kloof met Joegoslavië tot drie punten. Spanje sluit de kwalificatiereeks op 11 oktober af met een thuisduel tegen de Faeröer-eilanden. Mocht Spanje verliezen en Joegoslavië van Malta winnen, dan nog eindigen de Spanjaarden als de beste nummer twee van de negen kwalificatiegroepen.

Italië maakte tot gisteren ook nog aanspraak op een positie als de beste nummer twee, maar verspeelde die plaats doordat Georgië gisteren in groep twee met 1-0 won van Moldavië. Voor de bepaling van de nummer twee die zich rechtstreeks plaatst, wordt een klassement opgemaakt van de beste vier per poule. De overige acht nummers twee spelen een uit- en thuisduel om de vier resterende WK-tickets.

Georgië blijft door de overwinning op Moldavië vierde in groep twee en dat is in het nadeel van de Italianen die onlangs in Tblisi op 0-0 bleven steken tegen Georgië. Italië kan overigens nog steeds als eerste eindigen in de groep. Dan moet het op 11 oktober in Rome winnen van koploper Engeland.

Tsjechië behaalde gisteren in dezelfde groep als Spanje een magere 1-0 overwinning op Malta.