Ryder Cup

Kwalificatie voor het Ryder Cup team geschiedt aan de hand van verdiend prijzengeld. De beste tien van de Europese ranglijst en de beste tien van de Amerikaanse geldranglijst kwalificeren zich automatisch. De captains Tom Skite (VS) en Seve Ballesteros hadden bovendien ieder twee wild cards te vergeven.

Voor Europa spelen: Nick Faldo, Jesper Parnevik, Jose Maria Olazabal, Colin Montgomerie, Darren Clarke, Bernhard Langer, Ian Woosnam, Per-Ulrik Johansson, Lee Westwood, Ignacio Garrido, Thomas Björn en Costantino Rocca.

Het Amerikaans team wordt gevormd door: Tiger Woods, Justin Leonard, Tom Lehman, David Love III, Jim Furyk, Phil Nickelson, Jeff Maggert, Marc O'Meara, Scott Hoch, Brad Faxon, Lee Janzen en Fred Couples.

Vrijdag en zaterdag worden er foursomes en fourballs (twee tegen twee) gespeeld. Zondagmiddag staan de twaalf afsluitende singles op het programma. Amerika moet minimaal veertienenhalve punt behalen om de Ryder Cup te veroveren. Titelverdediger Europa heeft aan veertien punten genoeg om de cup te behouden. De BBC-televisie zendt iedere avond een samenvatting uit van een uur.