Opruimen van hondenpoep verplicht

AMSTERDAM, 25 SEPT. Hondenbezitters in Amsterdam moeten de uitwerpselen van hun huisdier voortaan in afvalbakken deponeren. Het college van B en W besloot deze week de Algemeen Plaatselijke Verordening te wijzigen om een algemeen opruimgebod te kunnen instellen.

Nu staat in de APV dat “de rechthebbende op een hond verplicht is ervoor te zorgen dat die hond, indien deze zich op of aan de weg bevindt, zich niet van uitwerpselen ontdoet”. Maar poepen in de goot mocht wel. De gemeente Amsterdam gaat ook speciale afvalbakken voor hondenuitwerpselen plaatsen en experimenteren met automaten met opruimmiddelen. Ook komt er een proef met een hondenuitlaatstrook in het Oostenburgerpark. Verder denkt de gemeente Amsterdam aan het maken van hondenpoepplekken op parkeerplaatsen.