Ongeval bij busstation Eindhoven

Foto: EINDHOVEN - Bij een ongeval op het centrale busstation van Eindhoven met een Interliner van het Verenigd Streekvervoer Nederland (VSN) zijn gisteravond negen mensen lichtgewond geraakt. Omstreeks half negen kwam de bus tot stilstand in de stationsrestauratie aan de Neckerspoel, gelegen aan de achterzijde van het Centraal Station. .TE. Volgens een woordvoerder van de Eindhovense politie zou één wachtende passagier in de restauratie zwaargewond zijn geraakt. De verwondingen bleken achteraf mee te vallen, meldde de politie. Van de inzittenden van de bus raakten acht mensen gewond, onder wie een baby van ongeveer een jaar. De Interliner was net vertrokken richting Nijmegen en had ongeveer twintig passagiers aan boord. Ook de buschauffeur liep lichte verwondingen op, maar hij kon wel worden gehoord. Volgens de politiewoordvoerder heeft de chauffeur verklaard dat het ongeval gebeurde nadat zijn bus “op hol sloeg”. De gestrande VSN-Interliner behoort tot de vloot van de Hermes Groep, die zijn hoofdkantoor in Weert heeft. Ooggetuigen zagen hoe de bus eerst een streekbus van de Brabantse Buurtbusmaatschapij en Autodiensten (BBA) raakte en een boom ontwortelde, voordat hij de stationsrestauratie binnenreed. VSN-woordvoerder A. de Regt verklaarde in eerste instantie dat voor het eerst is dat de boordcomputer van een streekbus het zou hebben begeven. Later zei hij dat er in het verleden wel problemen zijn geweest met de elektronica van deze bussen. De betrokken bus was onlangs nog geheel op de elektronica nagekeken, en goedgekeurd. (Foto Arie Muller)