Keegan benoemd tot directeur van Fulham FC

LONDEN, 25 SEPT. Oud-voetballer Kevin Keegan is benoemd tot directeur van de Engelse tweede-divisieclub Fulham FC. Ray Wilkins werd aangesteld als manager van de bescheiden club uit Londen die sinds mei van dit jaar eigendom is van de schatrijke Egyptenaar Al Fayed. Diens zoon kwam eind vorige maand om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs, samen met zijn vriendin prinses Diana.

Keegan (46) stapte in januari op als manager van Newcastle United. De voormalig speler van onder meer Liverpool, HSV en de Engelse nationale ploeg zei toen even genoeg van voetbal te hebben. In Newcastle werd Kenny Dalglish aangewezen als zijn opvolger. Fulham speelde in 1968 voor het laatst in de hoogste afdeling van het Engelse profvoetbal. Al Fayed beloofde de fans in mei dat hij de club zou omtoveren tot het 'Manchester United van het zuiden'.