Björkman schakelt Becker uit in München

ROTTERDAM, 25 SEPT. Titelverdediger Boris Becker is gisteren tijdens het tennistoernooi om de Grand Slam Cup in München al in de eerste ronde uitgeschakeld. De 29-jarige Duitser, die van de organisatie een wild card had gekregen, was kansloos tegen de Zweed Jonas Björkman: 6-3 en 6-2.

Het verlies van Becker kwam voor de bijna 10.000 toeschouwers in de Olympiahalle als een grote teleurstelling. Bij plaatsing leek een ontmoeting met de Amerikaanse nummer één van de wereld Pete Sampras nog in het verschiet te liggen. Sampras schakelde gisteren de Spanjaard Felix Mantilla uit in drie sets (6-4, 3-6 en 6-2).

Voor Becker, vorig jaar nog winnaar van het toernooi, resteerde als troost een premie van 200.000 gulden. Hij had zich voorgenomen juist in dit toernooi goed te presteren. Vooral omdat het evenement een geesteskind van zijn onlangs overleden vriend en manager Axel Meyer-Wölden was. Becker kon echter geen moment imponeren. Na 3-3 in de eerste set heerste maar één speler en dat was Björkman. In de tweede set kwam Becker nog terug van 0-2 naar 2-2, maar dat bleek slechts een laatste stuiptrekking.

Na afloop van zijn partij liet de Duitser doorschemeren dat hij volgend jaar wellicht weer meedoet in München. “Tenminste, als mijn vorm goed is. Daar laat ik het van afhangen. Ik speel alleen als ik goed genoeg ben om een toernooi te winnen.”

Patrick Rafter maakte in de eerste partij van de dag korte metten met de Oostenrijker Thomas Muster (6-2 en 6-3). De Australiër treft in de kwartfinale van het met twaalf miljoen gedoteerde toernooi de Chileen Marcelo Rios. Pete Sampras neemt het op tegen Jonas Björkman, de Fransman Cedric Pioline komt uit tegen de Tsjech Peter Korda en de Engelsman Greg Rusedski speelt tegen de Rus Jevgeni Kafelnikov.

In het vrouwentoernooi in Leipzig werd Mirjam Oremans in de tweede ronde uitgeschakeld door de Belgische Sabine Appelmans (2-6, 6-3 en 7-5). Voor Sjeng Schalken is het toernooi van Toulouse al na één ronde voorbij. Tegen de Fransman Lionel Roux verloor de Limburger met 7-6 en 6-4.