Arsenal op kop in Engeland

ROTTERDAM, 25 SEPT. In de Engelse voetbalcompetitie heeft Arsenal de leiding overgenomen van Manchester United. Beide ploegen staan na acht duels in punten gelijk, maar de club uit Londen beschikt over een beter doelsaldo. Arsenal versloeg gisteren stadgenoot West Ham United met 4-0. Dennis Bergkamp, Marc Overmars (2) en Ian Wright waren de doelpuntenmakers op Highbury.

Bergkamp was andermaal de grote uitblinker bij The Gunners. Op aangeven van middenvelder Petit opende hij al in de twaalfde minuut de score waarna hij het spelverloop volledig dicteerde. De oud-Ajacied stond aan de basis van de overige drie doelpunten. De supporters van Arsenal dragen hem op handen en geloven langzaam maar zeker weer in de eerste landstitel sinds 1991.

Manchester United kwam in een grimmig duel op Old Trafford niet verder dan 2-2 tegen het Chelsea van speler-manager Ruud Gullit. De landskampioen dankte de puntendeling aan een treffer van invaller Ole Solskjaer die vier minuten voor tijd profiteerde van een dekkingsfout in de Chelsea-verdediging en doelman Ed de Goey passeerde met een fraaie boogbal. Vorig seizoen won Chelsea in Manchester en net als toen was spits Mark Hughes gisteren trefzeker in het duel tegen zijn voormalige werkgever.

Het onderhoudende duel stond vooral in de eerste helft in het teken van hoogoplopende irritaties. United-aanvoerder Roy Keane ontsnapte aan een rode kaart nadat een slaande beweging van de Ierse international onopgemerkt bleef. Na het rustsignaal raakten de gemoederen in de spelerstunnel opnieuw oververhit en moest de politie eraan te pas komen om de spelers uit elkaar te halen.

Oud-Volendammer Robert Molenaar opende gisteren de score voor zijn ploeg Leeds United in het duel tegen Southampton. Leeds won met 2-0 en klom daardoor naar de middenmoot van de Premier League. Newcastle United speelde een matige wedstrijd, maar won niettemin met 1-0 van Everton door een doelpunt van Robert Lee.