Stakingsacties bij Duitse post

FRANKFURT, 24 SEPT. In Duitsland zijn gisteren miljoenen brieven en poststukken blijven liggen door een actie onder het personeel. Ruim 10.000 van de 300.000 werknemers van de Duitse posterijen waren bijeen in actievergaderingen om te protesteren tegen de voorgenomen liberalisering van de besteldienst.

In veel steden bleven bovendien de loketten van de postkantoren enkele uren dicht. De Duitse bond DPG had de vergaderingen georganiseerd omdat die vreest dat er meer dan 10.000 banen zullen verdwijnen, vooral onder de bestellers.Er ligt een wetsontwerp om de postbezorging open te stellen voor concurrentie. Tot 2002 blijft volgens dat ontwerp het bezorgen van brieven tot honderd gram voorbehouden aan de posterijen. De DPG-bond wil onder meer dat dat 350 gram wordt. (DPA)

Vom Tasso zum Tatort - Der Schauspieler Bruno Ganz. Portret van de Zwitserse acteur Bruno Ganz, die onder andere speelde in Messer im Kopf van Volker Hauff, Nosferatu van Werner Herzog en Wim Wenders' Der Himmel über Berlin. Duitsl.3, 22.30-23.12u.