Speciaal programma met films voor jongeren

ROTTERDAM, 24 SEPT. Twaalf bioscopen in elf grote steden gaan onder de naam 'Moviezone' elke vrijdagmiddag om half vier speciaal voor jongeren tot 26 jaar een film vertonen. Een kaartje kost vooor hen zeven gulden, voor houders van een Cultureel Jongeren Paspoort vijf gulden.

Het programma, dat op 3 oktober begint, bestaat uit negentien recente films waaronder Romeo + Juliet (1997) van Baz Luhrmann, de 'Shakespeare voor de MTV-generatie', Beautiful Thing (1996) van Hettie MacDonald, over twee buurjongens die in een arme Londense wijk verliefd op elkaar worden, en Zusje (1995), het inventieve debuut van Robert Jan Westdijk.

Moviezone, aangeprezen als 'nieuw geestverruimend middel', is bedoeld om jonge mensen naar de kwalitatief betere films te trekken. Deelnemende theaters zijn onder meer Rialto en Desmet in Amsterdam, het Haags Filmhuis en 't Hoogt in Utrecht.