Schuttersveld start productie in Polen

Schuttersveld (halffabrikaten van kunststoffen en metaal) is in het Poolse Bialystok gestart met de productie van kunststof halffabrikaten. De spuitgieterij Bianor, waarin het Poolse Biazet een belang heeft van 20 procent, produceert voornamelijk onderdelen voor huishoudelijke apparaten van Philips.

Schuttersveld heeft tot nu toe tussen de vier en vijf miljoen gulden geïnvesteerd in de uitbreiding en modernisering van de oorspronkelijke vestiging van Biazet. Voor volgend jaar rekent Schuttersveld met 25 werknemers op een omzet van minimaal twaalf miljoen gulden. Binnen twee jaar zou dit kunnen groeien naar dertig miljoen gulden.

Het grootste deel van de productie is bestemd voor Philips, dat in augustus het eerste deel van het werk in Hoogeveen (koffiezetapparaten en stofzuigers) heeft verplaatst naar Polen. Schuttersveld heeft een strategische samenwerking met Philips op het gebied van de ontwikkeling en productie van kunststof onderdelen.