Rood Technology lijdt 1,4 miljoen verlies

De Franse vestiging van chiptester Rood Technology gaat waarschijnlijk dicht door de slechte financiële situatie. Bovendien is Rood in een fikse ruzie verwikkeld met een Singaporese partner. Dat bleek gisteren bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Rood Technology, enkele jaren geleden met hulp van de Rabobank gered van een faillissement, behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een nettoverlies van 1,44 miljoen gulden tegenover een winst van 780 mille een jaar eerder. In de tweede helft van dit jaar wordt een groot deel van het verlies goedgemaakt, zegt Rood.

Het eindresultaat kreeg een klap na een bijzondere last van 3,1 miljoen gulden. Dat geld gebruikt Rood voor het reorganiseren van zijn Franse dochter. Die kampte al langere tijd met gebrek aan renderende opdrachten.

Rood kampt met nog meer problemen. Zo is het ook onrustig aan het Aziatische front. Roods Singaporese partner heeft de Harderwijker firma simpelweg buiten de deur gezet. Het samenwerkingsproject in Taiwan is opgezegd. Daarnaast zag Rood haar aandelenbelang in de Singaporese joint venture plotseling slinken doordat de Aziatische ondernemer tegen de zin van Rood aandelen plaatste. Daardoor zag Rood haar belang in het samenwerkingsverband dalen van 49 procent naar slechts 12,8 procent. De zaak is voorgelegd aan een arbiter in Singapore; de joint venture is ter ziele.