Jong talent

Foto: Carine Holties (1966) en Willem Ekkel (1965) presenteren dagelijks SBS6' nieuwsbulletin Actienieuws; het journaal voor de jongere doelgroep. Holties vindt het heel goed dat SBS6 zich daarmee voor het eerst ook aan buitenlands nieuws waagt.

“Jongeren moeten ook kennis kunnen nemen van hetgeen er in de wereld gebeurt.” Ze bestrijdt dat SBS6 louter spektakel brengt om de doelgroep te boeien. “Natuurlijk vragen we ons af wat de kijker belangrijk vindt. Maar we doen ook de hongersnood in Noord-Korea. ” Ondanks dat het allemaal wat vlotter moet zijn dan bij de concurrent, eist Holties goed verzorgde Nederlandse teksten. “Ik probeer daar heel precies in te zijn. Ik denk nog dagelijks aan mijn leraar Nederlands op de middelbare school, Ger Kleis.” (Foto Bas Czerwinski)

Assassination (Peter Hunt, 1987, VS). Vehikel voor Charles Bronson is actiethriller. Als veiligheidsagent dient hij zich te ontfermen over eigenwijze presidentsvrouw Jill Ireland. BBC1, 0.50-2.15u.