Film van Spike Lee op Black Cinema Night

Black Cinema Night, vr 25 en za 26, 00.30u., Bellevue Cinerama/Calypso, Amsterdam.

AMSTERDAM, 24 SEPT. Na het succes in mei van de eerste Black Cinema Night vindt komend weekeinde in Amsterdam de tweede editie plaats. De twee nachtelijke marathons bestaan opnieuw uit vier recente films met een sterk Afro-Amerikaans karakter. De meeste nieuwsgierigheid wekken niet de voorpremière van Hard Eight met Samuel L. Jackson, de postume verschijning van gangstarapper Tupac Shakur in Criminal Intent of de onbekende film Booty Call, maar de, naar het zich laat aanzien, enige Nederlandse bioscoopvertoningen van Spike Lee's Get on the Bus. De speelfilm over een bont gezelschap zwarte mannen dat zich in een bus naar Washington begeeft voor de 'Million Men March' twee jaar geleden, lijkt namelijk direct naar de videotheek te worden verbannen.