Dominee H. Visser bemiddelt niet meer actief bij verkoop van heroine voor zieken

Dominee Visser heeft gisteren gezegd niet meer als “actief bemiddelaar” te zullen optreden bij het verkopen van goedkope heroïne aan ernstig zieke drugsgebruikers.

Op initiatief van Visser bezoeken sinds twee weken vijf heroïnegebruikers zeven dealers, die de dominee als “heel betrouwbaar” omschrijft. De verkoop van die drugs, buiten de Pauluskerk, gaat zonder de bemoeienis van Visser door.

In een gesprek met het openbaar ministerie in Rotterdam hoorde Visser maandag dat hij met de heroïneproef “nog geen strafbare feiten had gepleegd”, maar dat de politie zijn handelwijze nauwlettend zou volgen. Gisteren moest Visser “op het matje” komen bij de Regionale Inspectie van de Gezondheidszorg in Den Haag. Een woordvoerder van de inspectie zegt dat duidelijk is geworden dat Visser bij het drugsexperiment geen “medische handelingen” heeft verricht. “En daarmee is voor ons de kous af.”