Zwerver dood na val voor bureau van politie

AMSTERDAM, 23 SEPT. De rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de dood van een 48-jarige zwerver die gisteravond overleed nadat hij door agenten van het bureau Warmoesstraat op straat was gezet.

De zwerver had zich gisteravond twee keer gemeld bij bureau Warmoestraat. De politie had het vermoeden dat de man dronkenschap simuleerde om zo onderdak op het bureau te kunnen krijgen. Tot twee keer toe werd de man uit het bureau gezet. De tweede keer kwam hij ten val en raakte bewusteloos. Hij overleed later in het ziekenhuis aan hersenletsel.

De politie had de afgelopen dagen al eerder met de zwerver te maken gehad. Zondagavond veroorzaakte hij problemen op de Dam. Hij was gevallen en leek dronken te zijn. De politie nam hem mee naar bureau Warmoesstraat om hem in te sluiten. Voordat een dronken man de cel in gaat, moet hij eerst worden onderzocht door een arts. De betreffende dokter constateerde een hoofdwond, maar nader medisch onderzoek zou niet nodig zijn. De arts was bovendien van mening dat de man alleen maar deed alsof hij overmatig veel alchohol had gebruikt. De zwerver is toen na het onderzoek weer de straat opgestuurd.