Zeehonden uitgerust met een antenne

ROTTERDAM, 23 SEPT. Voor de kust van Zuid-Holland zwemmen negen bijzondere zeehonden rond. De dieren zijn uitgerust met zenders en een antenne op de kop. Wetenschappers hopen zo meer informatie te verzamelen over het gedrag van de zeehonden.

De negen zeehonden zijn vandaag uitgezet in het Brielse Gat, een natuurgebied onder de rook van de Maasvlakte. Het gaat om dieren die vorig jaar zijn geboren in het centrum voor Wadden en Noordzee EcoMare op Texel. Vier zeehonden hebben een satellietzender opgeplakt, de anderen een VHF-zender.

Medewerkers van Ecomare en het Instituut voor Bos- en natuuronderzoek (IBN) zullen de zeehonden de komende tijd nauwlettend volgen. De wetenschappers willen zo informatie verzamelen over onder meer het foerageergedrag van de zeehonden in het Deltagebied. (ANP)