Wereldsnelheidsrecord (1100 km/uur) voor Andy Green

Foto: GERLACH - De Engelsman Andy Green heeft gisteren in de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten met 1100 kilometer per uur het wereldsnelheidsrecord met een auto officieus gebroken. De Thrust Supersonic Car bereikte de topsnelheid over een afstand van een mijl (1,6 kilometer), nadat hij bij een eerste poging 990 kilometer per uur had gehaald. Omdat tussen de twee races 80 minuten lag, zal het record niet officieel worden erkend. De regels schrijven voor dat twee recordpogingen binnen een uur moeten plaatshebben.

De leider van het Thrust-project, Richard Noble, zette zelf vier jaar geleden het laatste wereldrecord op zijn naam in de Black Rock Desert in Nevada met 1012 kilometer per uur. Noble had het stuur gisteren overgedragen aan de Britse luchtmachtpiloot Andy Green. Vandaag onderneemt Green een nieuwe poging het record ook officieel op zijn naam te zetten. Volgens projectleider Noble is een snelheid haalbaar van 1120 kilometer per uur. (Foto Reuter)