Startbanen De Gaulle

PARIJS, 23 SEPT. De problemen waarmee Schiphol heeft te kampen, lijken aan de luchthaven Roissy Charles de Gaulle bij Parijs voorbij te gaan. Vanochtend gaf de Franse minister van Verkeer, Jean-Claude Gayssot, toestemming voor de aanleg van twee extra startbanen op Frankrijks grootste luchthaven.

De luchthaven was vorig jaar goed voor 361.000 vliegbewegingen en 32 miljoen passagiers. Volgens ramingen zullen er over vijf jaar 39 miljoen passagiers worden geteld.

De luchtvaartmaatschappijen hebben nu al te maken met verstoppingen en de voorziene groei kan alleen maar worden opgevangen met uitbreiding. Het aantal start- en landingsbanen wordt verdubbeld tot vier. De nieuwe banen zijn alleen gereserveerd voor landende toestellen. Er komt ook een nieuw stationsgebouw. (AFP)