Slowaak Svorada wint rit Vuelta

SANTANDER, 23 SEPT. De Slowaak Jan Svorada heeft gisteren de zestiende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. De sprinter uit de Mapei-ploeg bleef in de etappe over 169 kilometer van Cangas de Onis naar Santander in een massasprint de Duitser Marcel Wust en de Italiaan Alessio Di Basco voor. De Nederlander Aart Vierhouten werd vijfde. De Zwitser Alex Zülle blijft leider in het algemeen klassement.

Pavel Tonkov, ploeggenoot van Svorada, is gisteren afgestapt. De Rus won afgelopen weekeinde twee bergetappes, nadat hij vorige week vader was geworden van een zoon. Volgens de ploegleiding van Mapei kampt Tonkov met keelontsteking. De Spaanse wedstrijdleiding overweegt een protest in te dienen bij de internationale wielrenunie (UCI). De organisatoren vermoeden dat Tonkov zijn ziekte simuleert om eerder herenigd te kunnen worden met vrouw en kind.