Jong talent

Foto: Petra Dorrestijn (1969) presenteert sinds 1 september bij RTL5 tweemaal in de week Voetbal in 't Land, het voetbalprogramma voor de amateur. “Laatst hadden we een reportage over een Limburgse pastoor die naast het sportveld van de plaatselijke SV een reclamebord had geplaatst met daarop de tekst: 'Veel succes vanmiddag, maar waar was u vanmorgen in de kerk?' Van dat soort verhalen moeten we het hebben.

We willen een soort Van gewest tot gewest op voetbalgebied maken”, legt ex-Sport7-verslaggeefster Dorrestijn uit. Het programma is bestemd voor de moeder die in de kantine meehelpt en de vader die het elftal van zijn zoon traint. “In Nederland zijn een miljoen mensen lid van een voetbalclub. Hen proberen we te bereiken.” (Foto Bas Czerwinski)

Titanic (Herbert Selpin & Werner Klinger, 1943, Duitsland). Propagandistische reconstructie van scheepsramp. Klinger verving tijdens de opnamen regisseur Selpin, die na zijn arrestatie zelfmoord zou hebben gepleegd. Duitsl.1, 0.45-2.10u., zwart-wit.