Groei Prolion door verkoop melkrobot

Beursnieuweling Prolion heeft de omzet in de eerste helft van dit jaar opgevoerd tot 4,8 miljoen gulden, vergeleken met 1,7 miljoen gulden in dezelfde periode vorig jaar. De stijging is grotendeels te danken aan de toegenomen verkoop van een melkrobot, die de spenen van een koe aansluit op een melkmachine. De acceptatie van 'robotmelken' komt volgens de jonge onderneming “goed op gang”.

Het bedrijf heeft de winstverwachting verhoogd. Die zal nu “duidelijk” uitkomen bovende 1 miljoen gulden waarvan sprake was in het prospectus rond de beursgang. In het eerste helft van dit jaar boekte Prolion nog een verlies van 0,6 miljoen gulden, vergeleken met een verlies van 1,9 miljoen in de eerste zes maanden van vorig jaar.

Prolion kreeg begin juli een notering aan de Nieuwe Markt van de Amsterdamse effectenbeurs. Voor het hele jaar verwacht de onderneming een omzet van 18 miljoen gulden. In de tweede helft van het jaar vinden de meeste leveranties plaats.