Duidelijk herstel bij Roccade

Automatiseerder Roccade heeft zich hersteld van de magere prestaties vorig jaar. De nettowinst is in de eerste helft van dit jaar met ruim 40 procent toegenomen tot 14,2 miljoen gulden bij een omzet van 378 miljoen gulden (vorig jaar 299 miljoen).

Het staatsbedrijf, dat waarschijnlijk volgende maand wordt verkocht, voerde het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar op tot 28,7 miljoen gulden. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 10,1 miljoen gulden.

Roccade schrijft de verbetering toe aan “de versterking van de marktoriëntatie en het verbeteren van het kostenbewustzijn”. Over 1996 was het bedrijfsresultaat gedaald tot 41 miljoen gulden, vergeleken met 51 miljoen in 1995. Roccade verwacht over heel 1997 een brutomarge (het bedrijfsresultaat als percentage van de omzet) van 10 procent.

Minister Zalm van Financiën beslist volgende maand over de verkoop van de automatiseerder aan Getronics of IBM. Roccade zal de Nederlandse staat naar verwachting 800 tot 900 miljoen gulden opbrengen.