Vliegen naar Antillen stuk goedkoper

Een retourtje Nederlandse Antillen per KLM wordt vanaf november een stuk goedkoper dan het nu geldende tarief van 1.750 gulden. Touroperators mogen vanaf november ver onder deze prijs arrangementen gaan aanbieden, waarbij zij de vliegtickets volgens een KLM-woordvoerder voor “om en nabij de 1.000 gulden” kunnen inkopen.

Vanaf november start de luchtvaartmaatschappij met twee extra vakantievluchten per week op de Nederlandse Antillen onder de naam Dutch Carribean Express. De 42.000 stoelen voor deze vakantievluchten zijn voor het komende jaar al grotendeels verkocht aan de touroperators.

Volgens een woordvoerder van de KLM blijven de prijzen voor tickets die het publiek rechtstreeks bij de maatschappij koopt, ongewijzigd. De reisorganisaties zouden echter door scherp te calculeren met hun arrangementen onder de KLM-tarieven kunnen duiken. Tot nu toe mochten touroperators hun arrangementen met daarin een KLM-vlucht niet onder de ticketprijs aanbieden.

Vorige week donderdag werd de deal beklonken in een overleg met de Nederlandse reisorganisaties, de toeristische bedrijfstak en de Kamer van Koophandel van de Nederlandse Antillen. De Dutch Carribean Express moet het kwakkelende toerisme op de eilanden een nieuwe impuls geven. Door de hoge hotel- en vliegprijzen dreigden de Nederlandse Antillen de concurrentie met andere paradijselijke vakantiebestemmingen te verliezen.