Twee treffers van Bergkamp voor Arsenal

ROTTERDAM, 22 SEPT. Arsenal is gisteravond opgeklommen naar de tweede plaats in de Engelse competitie. Na de 3-2 overwinning bij stadgenoot Chelsea heeft de Londense club twee punten achterstand op koploper Manchester United dat zaterdag niet verder kwam dan 0-0 tegen nieuwkomer Bolton Wanderers. Dennis Bergkamp speelde een hoofdrol bij Arsenal. De Nederlander maakte twee doelpunten en staat nu op een seizoentotaal van zeven.

De stadsderby op Stamford Bridge leek in 2-2 te gaan eindigen. Maar een afstandschot van Nigel Winterburn bezorgde Arsenal twee minuten voor tijd alsnog de overwinning. Het betekende het eerste doelpunt van de verdediger in achttien maanden. Chelsea-keeper Ed de Goey was kansloos. Ook aan de treffers van Bergkamp had hij geen schuld. Arsène Wenger, de trainer van Arsenal, noemde de zege van zijn elftal van grote psychologische waarde. “Het was voor het eerst dat we een andere ploeg uit de top vijf troffen.” Arsenal is na zeven duels nog ongeslagen.

Ondanks de nederlaag bezet Chelsea de vijfde plaats. Trainer Ruud Gullit complimenteerde zijn ploeg voor de getoonde vechtlust. Chelsea moest de laatste twintig minuten met tien man spelen nadat de Fransman Frank Leboeuf na een charge op Bergkamp uit het veld werd gestuurd.