SWEET 75

Sweet 75: Sweet 75 (Geffen GED 25140).

Na het abrupte einde van Nirvana, door de zelfmoord van zanger Kurt Cobain, kwam drummer Dave Grohl al snel met zijn nieuwe groep Foo Fighters, waarvan al twee cd's zijn verschenen. Bassist Krist Novoselic wachtte langer met de eerste cd van zijn nieuwe groep Sweet 75, waarin hij niet meer bast maar gitaar speelt.

Al snel wordt duidelijk dat Sweet 75 niet in de buurt komt van Foo Fighters, laat staan Nirvana. De enigszins hoekige songs van Novoselic en de van oorsprong Venezolaanse zangeres Yva Las Vegas missen originaliteit en sterke melodieen; muzikaal gebeurt er weinig opzienbarends, afgezien van het Venezolaanse folkliedje Cantos De Pilon, waarin de licht barokke zang van Las Vegas veel beter tot zijn recht komt dan in de middelmatige tegendraadse gitaarrock van de rest van de cd. Sweet 75 speelt 29 september in de Melkweg in Amsterdam.

    • Sietse Meijer