Springruiter Bril wint in Praag

ROTTERDAM, 22 SEPT. De Nederlandse springruiter Roelof Bril heeft gisteren de Grote Prijs van het internationaal concours hippique in Praag gewonnen. In de barrage bleef hij in de Tsjechische hoofdstad met het paard R&P Halanta als enige foutloos binnen de tijd. De Fransman Marius Kugel liep in de barrage een strafpunt op wegens tijdsoverschrijding.

De Nederlander Piet Raymakers deed, zoals gebruikelijk, een serieuze poging hard en secuur te rijden in de beslissende omloop. De Brabantse springruiter moest de haast met Jewel's Emerald echter bekopen met een springfout. Hij eindigde als vierde achter de Italiaan Vincenzo Chimirri, die nog ruim twee seconden sneller was maar ook een balk afgooide.

De Nederlander Rob Eras eindigde gisteren bij het CSIO van Linz (Oostenrijk) als zesde in de Grote Prijs. De amateurruiter haalde met zijn paard La Perla de barrage net niet. Hij bleef weliswaar foutloos maar legde het parkoers ruim drie seconden te langzaam af. Dat kwam hem op één strafpunt te staan wegens tijdsoverschrijding.

De hoofdprijs was voor James Fisher met Renvilla onder het zadel. De Brit liet ook in de extra omloop alle hindernissen intact en was bijna een seconde sneller dan zijn Oostenrijkse rivaal Anton-Martin Bauer. De Italiaan Emilio Puricelli, die met zijn ploeggenoten de landenwedstrijd won, maakte een springfout en werd derde. De Duitser Holger Wulschner haalde in de barrage de finish niet. Hij staakte de strijd.

Ludo Philippaerts was gisteren de grote man bij de Grand Prix du Masters in Parijs. De Belg versloeg in de Franse hoofdstad op de rug van zijn paard Krawatt, de opvolger van Darco, Willi Melliger in de barrage. Beide combinaties bleven foutloos. Philippaerts was viertiende seconde sneller dan de Zwitser met zijn superpaard Calvaro V. Peter Charles eindigde nog als derde net vóór de Braziliaanse veteraan Nelson Pessoa.