Opnieuw geweld in weekeinde

ROTTERDAM, 22 SEPT. In het afgelopen weekeinde hebben in onder meer Groningen, Utrecht, Berghem en Den Haag vechtpartijen en gewelddadigheden plaatsgevonden.

In Groningen werd een jongen in elkaar geslagen door een 23-jarige Groninger die de dag ervoor nog had meegedaan aan een massaal protest tegen de gewelddadige dood van de dertigjarige Meindert Tjoelker uit Leeuwarden.

Bij een steekpartij afgelopen zaterdag in Utrecht tussen twee groepen raakten drie Utrechters gewond. Ze werden met steekwonden naar het ziekenhuis gebracht. De aanleiding tot het geweld was een opmerking naar enkele vrouwen die deel uitmaakten van het gezelschap. De politie hield twee mannen aan. De zaak wordt nog door de politie onderzocht.

Afgelopen nacht raakten twee mannen bij een vechtpartij in het Groningse plaatsje Foxhol gewond. Eén van de slachtoffers is ernstig gewond naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen overgebracht. De politie gaat ervan uit dat de aanleiding een soortgelijke is geweest als die bij Meindert Tjoelker in Leeuwarden. De slachtoffers zagen de daders een fiets vernielen en maakten daar een opmerking over. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.

In Oss was het afgelopen weekeinde een 34-jarige man uit Berghem het slachtoffer van een steekpartij. Hij ligt met inwendige bloedingen in het ziekenhuis. De politie hield de vermoedelijke dader, een 29-jarige inwoner van Oss, aan. De toedracht is nog onduidelijk.

In het Brabantse plaatsje Berghem ontstond in de nacht van vrijdag op zaterdag een vechtpartij bij het optreden van de groep Rowwen Hèze. Twee inwoners van Berlicum (25 en 27 jaar) raakten daarbij gewond. De aanleiding tot de schermutselingen is nog onbekend, aldus de politie. In Leeuwarden was het volgens de politie afgelopen weekeinde 'iets rustiger dan normaal'.