Nominaties Generale Bank Literatuurprijs

AMSTERDAM, 22 SEPT. De jury van de Generale Bank Literatuurprijs 1997 heeft de lijst van genomineerde boeken bekend gemaakt. De zes geselecteerde boeken zijn: Henriette Roland Holst 1869-1952 van Elsbeth Etty, Het Hof van Barmhartigheid en Onder het plaveisel het moeras van A.F.Th. van der Heijden, De zwarte met het witte hart van A.Japin, In Babylon van Marcel Möring en Poeder en wind van K.Schippers.

De prijs, 100.000 gulden groot, is de opvolger van de AKO Literatuurprijs. De zes genomineerde boeken zijn gekozen uit 314 titels in het genre oorspronkelijk literair proza voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie). Op zondag 26 oktober maakt de jury, bestaande uit Marcel van Dam (voorzitter), Ed van Eeden, Janet Luis, Marcel van Nieuwenborgh, Henk Pröpper en Frans Roggen, bekend welk boek bekroond is. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden in het tv-programma De Plantage van Hanneke Groenteman, dat vanaf 17 uur rechtstreeks wordt uitgezonden door de VPRO op Nederland 3.