Moordpartij in Algerije

ALGIERS, 22 SEPT. Meer dan 50 Algerijnse dorpelingen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gedood tijdens een moordpartij in het dorp Guelb al-Kébir, bij Béni-Slimane, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van de hoodstad Algiers. Dat hebben Algerijnse kranten gisteren gemeld.

“De slachtoffers waren in meerderheid vrouwen en kinderen”, aldus de krant Le Soir D'Algérie. De autoriteiten hebben de gewoonte te zwijgen over dergelijke, gewoonlijk aan moslim-extremisten toegeschreven moordpartijen. Volgens de regering is de veiligheidssituatie “volledig onder controle”, zoals minister van Buitenlandse Zaken Ahmed Attaf recentelijk nog in Nederland zei. Na een grote golf van gruwelijkheden in de afgelopen maanden, was het juist korte tijd relatief rustig gebleven in het gebied ten zuiden van Algiers waar de meeste moordpartijen worden uitgevoerd. (Reuter, AFP)