Minister Borst wijst heroïne in Pauluskerk af

ROTTERDAM, 22 SEPT. Minister Borst (Volksgezondheid) vindt het “onverstandig” dat dominee H. Visser in de Rotterdamse Pauluskerk als bemiddelaar optreedt tussen dealers en junks. Vijf ernstig verslaafden krijgen sinds kort dankzij Visser heroïne voor veel minder geld. Het Kamerlid Van de Camp (CDA) zal de ministers Borst en Sorgdrager (Justitie) woensdag vragen een einde te maken aan de proef.

Borst zei zaterdag het eigen initiatief van Visser “jammer en verkeerd” te vinden. “Het experiment waartoe de overheid kort geleden heeft besloten wordt wetenschappelijk onderzocht en begeleid. Visser doet het zonder dat er enige wetenschappelijke conclusies bekend zijn. Hij zou die eerst moeten afwachten. Het is tenslotte niet niks om mensen een zwaar verslavende middel als heroïne te geven”, aldus de minister. Volgens Visser is zijn handelen niet strafbaar.