Gestolen Van Gogh gevonden

BRUSSEL, 22 SEPT. Het schilderij De Aardappeloogst van Vincent van Gogh is samen met het werk Personages in het Park van de negentiende eeuwse Franse schilder Adolphe-Joseph Monticelli in Antwerpen teruggevonden. De schilderijen werden op 4 september gestolen uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Vrijdagavond arresteerde de politie twee Antwerpenaren van 34 en 25 jaar die de twee schilderijen in hun bezit hadden. Het werk van Van Gogh lag onbeschadigd in de kofferruimte van hun auto. Het schilderij van Monticelli bleek lichte beschadigingen te hebben opgelopen. De dieven hebben het uit de lijst gehaald. Ze hebben indertijd ook geprobeerd een schilderij van Degas mee te nemen. Door stil alarm gewaarschuwde suppoosten hebben dit werk onbeschadigd op de vloer in het museum aangetroffen.