DER SPIEGEL

Niet bekend

Het blad besteedt pagina's aan de vraag wat in er hemelsnaam aan de hand is, hoe zoveel mensen in de ban hebben kunnen raken van een kindermeisje dat prinses werd, dat vervolgens bijna ten onder ging aan de jegens haar tentoongespreide koninklijke arrogantie en vervolgens bij een auto-ongeluk de dood vond. Een eenduidig antwoord valt niet te geven, maar volgens het blad staat wel vast dat ondanks de grote vlucht die de wetenschap deze eeuw genomen heeft, ondanks de tanende invloed van de kerk en de teloorgang van eewenlange tradities de macht van de meest primaire gevoelens zoals verdriet, liefde, medelijden en verering ongebroken is. Het blad laat ook de Amerikaanse cultuurwetenschapper Elaine Showalter aan het woord over de vloedgolf van gevoelens die loskwam na het doodsbericht van de prinses. Als Moeder Teresa de heilge is van de rooms-katholieke kerk, dan is Diana de heilige van de vrouwen, aldus Showalter. Het blad laat na haar te vragen of er ook vrouwen zouden kunnen zijn die helemaal niets met prinses Diana hadden.