Website

De website van de Duitse zender ARD linkt door naar de sites van alle omroepen die op Duitsland 1 uitzenden. Onder het kopje 'Surftips' staan tientallen links naar radio- en televisieprogramma's, waaronder het zondagse Presseclub, Kulturreport en Pro & Contra.

In Presseclub discussiëren iedere zondagmiddag rond lunchtijd redacteuren van gerenommeerde Duitse kranten en bladen als Die Zeit, de Frankfurter Allgemeine Zeitung en de Spiegel, vaak in het gezelschap van correspondenten van buitenlandse kranten, over actuele thema's. Morgen gaat het over de vraag of de sociaal-democratische SPD nog wel een moderne partij is.

Via een forum op de website kunnen surfers discussiëren over de thema's die in Presseclub worden aangesneden. Een prima aanvulling op de live radiodiscussie waarmee het programma elke week afsluit.

In de rubriek Korrespondentenwelt stellen ARD-correspondenten zich voor. Ze vertellen over hun werk en geven hun favoriete lokale links. Via aanklikbare kaartjes worden bezoekers doorgesluisd naar collega's in andere steden en landen. Van Thomas Baumann in Praag, die daar aan het hoofd van de ARD-studio staat, surfen we door naar Hardy Kühnrich, de ARD-correspondente in Warschau. Wie zich alvast in de Poolse parlementsverkiezingen over enkele weken wil verdiepen, kan een virtueel bezoek aan het paleis van president Walesa brengen (www.prezydent.pl).

De ARD-site heeft veel te bieden voor bezoekers die geïnteresseerd zijn in politiek en buitenlands nieuws. (www.ard.de)

KUNSTKANAAL