Tennissers VS op 2-0 tegen Australië

WASHINGTON, 20 SEPT. De Amerikaanse tennissers hebben in de halve finale van de Davis Cup een 2-0 voorsprong genomen op Australië. Michael Chang won in vier sets (6-4, 1-6, 6-3, 6-4) van Patrick Rafter en Pete Sampras had, op de laatste set na, weinig moeite met Mark Philippoussis (6-1, 6-2, 7-6).

De teleurstelling bij de Australiërs was groot. Rafter smeet tijdens de partij tegen Chang met zijn racket en kreeg een officiële waarschuwing van de arbiter.

In de andere halve finale is de stand na de eerste dag nog in evenwicht: Zweden-Italië 1-1. Beide partijen in Norrköping waren slopend en duurden vijf sets. Jonas Björkman versloeg veteraan Omar Camporese met 6-7, 6-3, 6-2, 3-6 en 6-3. Renzo Furlan bracht de ploegen weer op gelijke hoogte. Hij won met 3-6, 6-3, 6-4, 3-6 en 6-3 van Thomas Enqvist.