Geheugenverlies lijfwacht Diana

PARIJS, 20 SEPT. Trevor Rees-Jones, de lijfwacht die het auto-ongeluk overleefde dat aan prinses Diana, Dodi Al-Fayed en hun chauffeur het leven heeft gekost, lijdt aan geheugenverlies.

De man is gisteren voor het eerst door de Franse onderzoeksrechter Hervé Stephan ondervraagd en kan zich niets meer van het ongeluk te herinneren. Wel weet hij nog dat Diana en Dodi de plannen wijzigden voor hun vertrek uit het Ritz Hotel, waar ze werden belaagd door fotografen. Rees-Jones herinnert zich ook dat de chauffeur, Henry Paul, een normale indruk maakte. Onderzoek heeft aangetoond dat de man drie keer de toegestane dosis alcohol in zijn bloed had.

Artsen hielden rekening met de mogelijkheid van een zogeheten post-traumatisch geheugenverlies, dat nog verstrekt zou zijn door de anesthesie tijdens de zware operatie die Rees-Jones heeft ondergaan. Het is niet ondenkbaar dat het geheugen over die periode niet terugkeert. Het geheugenverlies is een tegenvaller voor het justitiële onderzoek. Rees-Jones is op dit moment de enige die de ware toedracht van het ongeluk zou kunnen verhelderen. Hij zou uitsluitsel kunnen geven over tegenstrijdigheden in getuigenverklaringen, bijvoorbeeld over een Fiat die voor de dodelijke klap met de Mercedes in botsing zou zijn gekomen. Onderzoeksrechter Stephan, die een half uur met Rees-Jones heeft gesproken, kondigde aan hem volgende week opnieuw te willen horen. (AFP, AP)