CONTENT

De nettowinst van uitzendbureau Content is het eerste halfjaar van 1997 gestegen met 6 procent tot 7,1 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat steeg met 2 procent tot 10,1 miljoen gulden. De omzet in het eerste halfjaar daalde van 180,6 miljoen naar 179,4 miljoen gulden. De winst per aandeel steeg met 11 procent van 1,22 naar 1,35 gulden. Content verwacht voor geheel 1997 een “geringe” groei van de nettowinst.

De groei van Content werd gedrukt door een te laag aanbod aan uitzendkrachten, waardoor het uitzendbureau te weinig mensen kon plaatsen, vooral in de grote steden. Om minder afhankelijk te zijn van vraag en aanbod wil Content minimaal duizend mensen een vast contract aanbieden voor een tot drie jaar.

In 1996 jaar noteerde Content een winstgoei van 22 procent. Vorig jaar heeft grootaandeelhouder en bestuursvoorzitter S. Toth haar belang van 50 procent terug gebracht tot minder dan 20 procent.

Content maakte gisteren bekend dat het onderhandelt over de overname van Info Opleiders, gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van kantoorautomatisering en automatiseringsprojecten.