Weer topman GN weg

Niet bekend

Financieel directeur M. Plezier wil geen reactie geven op het vertrek van collega Timmers. Ook de ondernemingsraad houdt zich stil. Timmers zelf is onbereikbaar voor commentaar.

Vorige week werd bekend dat het noodlijdende Van der Giessen-De Noord wordt overgenomen door IHC Caland, bouwer van offshore- en baggermaterieel. Of die overname consequenties voor Timmers' positie als commercieel directeur zou hebben is onduidelijk. De directie maakte gisteren in een uiterst summier bericht bekend dat Timmers zijn werkzaamheden heeft neergelegd en bedankt hem voor zijn inzet. Timmers werkte elf jaar als commercieel directeur voor de scheepsbouwer.

Timmers is niet de eerste vertrekkende topman bij het Krimpense bedrijf. De in 1994 aangetreden directievoorzitter J. Marsal nam vorig jaar afscheid, volgens een GN-woordvoerder “omdat hij blijkbaar een betere baan kon krijgen”.

Vorig jaar stapte ex-directeur en commissaris D. van Dort “om persoonlijke redenen” op bij de kwakkelende scheepswerf. De vorig jaar onstane vacature van directievoorzitter is in mei ingevuld door de komst van D. Brink.