Vier jaar cel geëist tegen Diego Maradona

BUENOS AIRES, 19 SEPT. Het Openbaar Ministerie in Buenos Aires heeft gisteren vier jaar celstraf geëist tegen Diego Maradona. De voetballer wordt er van beschuldigd in 1994 met een luchtgeweer op journalisten te hebben geschoten.

De advocaten van Maradona hadden gehoopt de zaak te kunnen laten verplaatsen naar een lagere rechtbank. In dat geval zou de speler er waarschijnlijk zijn afgekomen met een alternatieve straf. Nu loopt hij een groot risico de gevangenis in te moeten. Het Argentijnse recht schrijft voor dat een veroordeelde daadwerkelijk moet zitten, als de rechter een straf van langer dan drie jaar tegen hem uitspreekt.

Maradona vergeleek zichzelf met prinses Diana. “Ook ik ben opgejaagd door journalisten. Vooral als mijn familie bedreigd wordt, ben ik in staat heel ver te gaan om het voor ze op te nemen. De media die destijds voor mijn deur stonden, hebben de grens van het toelaatbare overschreden.”