Twee ton voor fles Bordeaux-wijn

LONDEN, 19 SEPT. Een wijnverzamelaar heeft gisteren ruim 200.000 gulden betaald voor een fles Bordeaux uit 1947. Het gaat om een 'imperiale' Château Cheval-Blanc, die geldt als een van de grootste wijnen van de streek St. Emilion.

De fles kwam onder de hamer bij het veilinghuis Christie's in Londen tijdens de verkoop van een particuliere wijnkelder. Een imperiale is een fles met een inhoud die gelijk is aan die van acht gewone wijnflessen.

Op de veiling werden in totaal 19.000 flessen aangeboden. Binnen vier uur ging een kwart van de collectie voor zes miljoen gulden over in handen van verzamelaars uit de hele wereld.

Een van de belangrijkste kavels op de veiling was een kist met twaalf flessen Château Pétrus 1961, die wegging voor ruim 160.000 gulden. (Reuter)