Spelersvakbond stuurt deurwaarder naar AZ

ROTTERDAM, 19 SEPT. Eerste divisieclub AZ gaat bij de KNVB opnieuw arbitrage aanvragen om het conflict met de VVCS op te lossen. De spelersvakbond stuurt maandag een deurwaarder naar Alkmaar om een bedrag van 35.000 gulden te vorderen. Elke keer als Danny Hesp en Kenan Durmusoglu niet 'volwaardig' met de A-selectie meetrainen moet AZ een boete betalen van 5.000 gulden.

Volgens de VVCS heeft de Alkmaarse club die bepaling al zeven keer overtreden. “AZ maakt zichzelf belachelijk door een nieuwe zaak aan te spannen”, stelt Ad Dieben namens de vakbond. Volgens AZ-directeur Jan Kasper kan de club niets worden verweten. “Het is nu eenmaal niet mogelijk spelers uit het tweede elftal te laten meetrainen met de A-selectie. Coach Wim van Hanegem is gerechtigd met achttien spelers te werken. De rest, onder wie Hesp en Durmusoglu, trainen met het tweede elftal.” MVV overweegt een heel vak supporters een stadionverbod op te leggen als de misdragingen op het betreffende deel van de tribune blijven aanhouden. Kort geleden werd de thuiswedstrijd tegen Roda JC tijdelijk stilgelegd. Uit een vak klonken kwetsende leuzen, die ondanks een oproep van de stadionspeaker aanhielden. De leiding van MVV stuurde een brief aan alle seizoenkaarthouders van de Boschpoorttribune vak G. Daarin werd aangekondigd dat bij herhaalde misdragingen de betrokkenen een stadionverbod voor langere duur zal worden opgelegd. De maatregelen gelden tot de winterstop.