Segers weer aangeklaagd

LONDEN, 19 SEPT. De Engelse voetbalbond FA gaat Hans Segers vervolgen wegens het zich op ontoelaatbare wijze bemoeien met gokken op resultaten van voetbalwedstrijden. Van een beschuldiging van omkoping is geen sprake meer.

In een spraakmakende rechtszaak werd de Nederlandse doelman vorige maand door een Britse jury vrijgesproken van het onreglementair beïnvloeden van wedstrijden. Samen met een andere doelman, Bruce Grobbelaar, en oud-speler John Fashanu was hij daarvoor aangeklaagd.

De bond is van mening dat tijdens de rechtszaak, die maanden in beslag nam, Segers en Grobbelaar wel hebben bekend bepaalde voorschriften die binnen de FA gelden over gokken, niet te zijn nagekomen. Segers zou zijn omgekocht gedurende zijn langdurige periode bij Wimbledon. Kort na de vrijspraak tekende de Nederlandse doelman, inmiddels 35 jaar, een contract bij eerste-divisieclub Wolverhampton Wanderers.