PTT Telecom markt voor automatisering op

PTT Telecom heeft een stuk van zijn interne automatiseringsdienst in een apart bedrijfsonderdeel samengebracht en gaat daarmee de markt op. Het bedrijf, Enterprise Solutions Nederland (ESN), krijgt zijn hoofdkantoor in Heerlen en biedt werk aan 270 mensen.

ESN gaat de automatisering verzorgen van middelgrote en grote bedrijven op het gebied van logistiek en planning, besturing en financiën. Als onderdeel van de interne dienst Informatievoorziening & Automatisering Telecom had het DSM als grote externe klant.

Volgens PTT Telecom raken telecommunicatie en informatietechnologie zo met elkaar verweven dat de markt steeds nadrukkelijker vraagt om een aanbieder die op beide terreinen thuis is.

Het bedrijf noemt de uitbreiding van het telecommunicatiebedrijf met een automatiseringspoot daarom een logische stap. Behalve DSM en de PTT-bedrijven heeft ESN, dat op 1 oktober van start gaat, nog geen grote klanten binnengehaald.