Klacht tegen verpleeghuis

HAARLEM, 19 SEPT. De Inspectie voor de Gezondheidszorg in Haarlem onderzoekt de dood van een 92-jarige bewoonster van het Verpleeghuis Velserduin in Driehuis. Dat heeft inspecteur J. Speksnijder vrijdag bevestigd. De familie van de overleden vrouw heeft een klacht ingediend bij de inspectie. Zij is van mening dat het verpleeghuis er veel te lang mee heeft gewacht om de vrouw te laten opnemen in een ziekenhuis.

De familie had aangedrongen op een snelle opname toen de vrouw achteruit ging. Een verkeerde diagnose door het verpleeghuis is de hoogbejaarde vrouw fataal geworden, zo meent de familie. Zij overleed deze week in een ziekenhuis in Haarlem. Ook is de familie boos omdat het verpleeghuis geen initiatief zou hebben genomen voor een gesprek over de gezondheid van de vrouw.

Directeur B. Peters van Verpleeghuis Velserduin is blij dat de inspectie een onderzoek instelt naar de zaak. Het verpleeghuis werkt graag mee en heeft inmiddels alle gegevens over de patiënte doorgespeeld aan de inspecteur. “Het behandelbeleid is naar ons idee goed geweest. Uitdroging of euthanasie is hier niet aan de orde. Dat is het enige dat ik over deze zaak wil zeggen.” De Inspectie voor de Gezondheidszorg denkt het onderzoek binnen enkele weken af te ronden.(ANP)