BAM neemt Verlaat over

BUNNIK, 19 SEPT. De grote aannemer Koninklijke BAM Groep uit Bunnik neemt wegenbouwer Verlaat uit Hardinxveld-Giessendam over. Verlaat heeft met 350 werknemers een omzet van 130 miljoen gulden. BAM betaalt de overname deels contant, deels door uitgifte van nieuwe aandelen, zo heeft de bouwer gisteren bekendgemaakt.

Verlaat heeft zeven vestigingen door het hele land en bouwt aan (spoor-)wegen, rioleringen, damwanden, geluidswallen en onderhoudt groenvoorzieningen. Met het aandeel van Verlaat brengt BAM zijn omzet in de sector infrastructuur op 400 miljoen gulden, op een totaal van 1,6 miljard. De overname heeft een positief effect op de winstontwikkeling en de winst per aandeel. BAM meldde de overname bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers. Het resultaat wordt beïnvloed door de in mei afgeketste fusie met Wilma, die een buitengewone last heeft opgeleverd van negen ton. Hierdoor kwam in de eerste zes maanden van 1997 de winst op 8,3 miljoen, tegenover 600.000 gulden een jaar eerder. Ook die halfjaarwinst was beïnvloed door een buitengewone last: de verliezen in de Duitsland.

De omzet slonk de eerste helft van 1997 van 726 miljoen tot 645 miljoen gulden, vooral door uitstel van bouwprojecten bij de uitvoerende bedrijven. Het bedrijfsresultaat liep met 11 procent op van 12,2 miljoen tot 13,5 miljoen gulden. Voor het hele jaar rekent BAM op een omzet van 1,6 miljard gulden en een winst van 22 miljoen. (ANP)