Weer Israeliërs omgekomen in Zuid-Libanon

MARJAYOUN, 18 SEPT. Guerrillastrijders in Zuid-Libanon hebben vanochtend opnieuw een Israelische militair gedood en twee gewond. Alleen al deze maand zijn in totaal zestien Israelische militairen gedood in de door Israelische troepen bezette Veiligheidszone.

De slachtoffers zouden zijn gevallen toen een anti-tankraket een Israelische tank doorboorde tijdens zware gevechten in het gebied tussen Israelische troepen en hun Libanese bondgenoten enerzijds en de pro-Iraanse beweging Hezbollah anderzijds. De Israeliërs antwoordden met artilleriebeschietingen op woonwijken in Nabatiyeh, waarbij enkele burgers werden gedood. Enkele uren later vuurden Israelische gevechtsvliegtuigen raketten af op installaties van Hezbollah in de oostelijke Beka'a-vallei tijdens de 62ste luchtaanval op Libanon van dit jaar. De Israelische verliezen in Libanon zorgen voor groeiende onrust onder de Israelische bevolking en versterkt de campagne voor een eenzijdige terugtrekking uit het gebied. (Reuter, AFP)