Voorkeur; Theater

HENRY IV 't Barre Land speelt de twee delen van Shakespeares koningsdrama over macht, anarchie en orde temidden van stapels kratten. De fantasierijke regie en frisse speelstijl ontdoen deze klassieker van het stof der jaren. 19 sep Den Bosch Theater Bis, 25 sep IJmuiden Witte Theater.

DE VIER JAARGETIJDEN In reprise. Muzikale moppentrommel van klavierkomiek Hans Liberg, vergezeld door een danseres in tutu en een mezzo-sopraan in tule, met opgeruimd commentaar op new age-klanken en de verRieuïsering van de klassieken. 19, 20 sep Alkmaar De Vest, 23, 24 sep Den Bosch Theater aan de Parade, 25 sept Lochem Schouwburg.

SCHERVEN In reprise. Fabelachtig vertoon van verbaal meesterschap door Youp van 't Hek, stemmig en veelzeggend begeleid door Rens van der Zalm, in het - met de Scheveningen Vormgevingsprijs bekroonde - decor van een likeurfabriekje waar het vroeger beter was. 22, 23 sept Leeuwarden De Harmonie, 24, 25 sept Arnhem Schouwburg.