Springruiter Simon vrijgesproken

LAUSANNE, 18 SEPT.De Oostenrijkste springruiter Hugo Simon mag zijn zilveren medaille van de Europese titelstrijd in Mannheim behouden. Simon werd verdacht van misbruik van medicamenten bij zijn paard E.T. FRH. Bij een nadere analyse van een bloedmonster werden geen sporen aangetroffen van verboden stoffen.

In Mannheim ontstond op 31 augustus opschudding toen een chef-steward Hans Wallmeier constateerde dat het paard een spuitje in de hals toegediend kreeg. Dat gebeurde in de pauze tussen de eerste en de tweede omloop van het slotconcours. De verzorger verstopte de spuit in het stro nadat hij was opgemerkt door Wallmeier.

De injectiespuit met bloedresten en een bloedmonster van het paard werden vervolgens voor onderzoek naar Newmarket gestuurd. Daar bleek dat het bloed in de spuit overeen kwam met dat van E.T. FRH. Twee jaar geleden werd de Spanjaard Fernando Fourcade wel gediskwalificeerd bij de EK in Sankt Gallen omdat zijn paard op een verboden moment medicament toegediend had gekregen.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de naam van Simon in verband werd gebracht met vermeend dopinggebruik. Bij het CHIO van Aken overleed deze zomer zijn paard Cash. Bij een autopsie werden ook toen geen sporen van verboden stoffen aangetroffen. (SID)