Sara Lee/DE koopt schoenaccessoires Duitse Bama

Sara Lee/DE koopt de inlegzolen en schoenaccessoires van het Duitse Bama. De transactie omvat de Bama-merken, de marketing- en de verkooporganisatie in het Duitse Mosbach en de fabrieken in het Poolse Gorzow.

De activiteiten zijn goed voor een omzet van circa 60 miljoen gulden. De aanwinst is winstgevend, aldus een woordvoerder.

De overname betekent een aanvulling op de schoenverzorgingsactiviteiten van Sara Lee/DE in Duitsland met de eigen merken Eri en Tana. Elders in de wereld is het concern op het gebied van schoenverzorging bekend van zijn merk Kiwi.

Naast het merk Bama gaan ook de merken Ama en Reina mee over naar Sara Lee/DE. De overname biedt Sara Lee/DE ook goede kansen voor export naar andere Europese landen.

Sara Lee/DE is een merkenexploitant bij uitstek. De onderneming, onderdeel van Sara Lee Corporation, zet namen op de markt als Douwe Egberts, Duyvis, Pickwick, Biotex, Vapona, Badedas, Zwitsal, Zendium en nog vele andere.